Andreea-Elena Tofan are doar 19 ani și a descoperit dragostea pentru muzică încă din clasele primare, atunci când învățătorul ei a remarcat faptul că fetița de atunci avea talent și ureche muzicală. A continuat să cânte la serbările de la școala din Șipote-Chișcăreni, reușind astfel să își dezvolte și mai mult talentul.

“Acest talent l-am descoperit tocmai din clasele mici când domnul învățător Ioan Popovici și soția să făceau serbări la școală și mă puneau să cânt! Prima dată când am cântat pe o scenă a fost în 2015 la Ateneul Tătărași, concurs la care am obținut Diplomă de merit! Eram singură fetiță care a cântat fără negativ, nici nu știam ce este acela în acel moment! “, a declarat Andreea.

Cu toate că ar fi putut alege orice gen muzical, cel mai mult i s-a lipit de suflet muzica populară, fiind acum o mare iubitoare de folclor și tradiții. Andreea a finalizat studiile liceale la Colegiul Agricol și industriale Alimentară, Vasile Adamachi ” Iași iar acum se pregătește să studieze îndeaproape muzica populară la Școala Populară de Arte “Titel Popovici”, acolo unde va fi elevă începând din această toamnă. De-a lungul timpului, tânăra a participat la numeroase concursuri, reușind să adune în palmares mai multe premii.

“Am fost la o mulțime de concursuri dar, am câștigat Golden Voice și Vocea de Aur 2021 dar și IFLC România cu locul mențiune la etapă județeană pe Iași și locul 3 pe etapă națională! Aceste concursuri mi-au rămas în inimă dar mai sunt numeroase concursuri la care am participat! “, a mai declarat Andreea.

Tânăra este mândră de talentul și se bucură de tot sprijinul din partea familiei. Visează să cânte pe marile scene ale țării pentru a demonstra că este, cu adevărat, o cântăreață de muzică populară și o susținătoare a tradițiilor și valorilor românești!

“Talentul meu nu este moștenit de la nimeni din familie, am primit acest frumos dar de la Dumnezeu! Dacă nu ar fi părinți să mă încurajeze și să mă susțină alături de domnul profesor nu aș putea continua această carieră! Mereu mami și tati îmi zic, BRAVO FETIȚA NOASTRĂ ” așa mi se umple inima de fericire când aud! “, a încheiat Andreea-Elena Tofan.