Primarul Mihai Chirica a avut astăzi, 26 februarie 2024, o întrevedere cu Excelența Sa Uffe A. Balslev, Ambasadorul Regatului Danemarcei în România, aflat în prima sa vizită oficială la Iași de la preluarea mandatului. Excelența Sa a fost însoțit de Simona Honcu-Voroneanu, responsabil economic în cadrul Ambasadei.

Discuțiile au vizat atât numeroasele evenimente culturale care au loc în această perioadă la Iași (precum Classix Festival, la care au participat și artiști danezi, Luna Sculptorilor Români), cât și prezența companiilor daneze de IT la Iași.

În context, primarul a prezentat o serie de date despre dezvoltarea economică accentuată a Municipiului Iași din ultimii ani și a menționat experiența deosebit de pozitivă pe care a avut-o cu companii daneze în domeniul eficienței energetice și a distribuției de energie termică. La rândul său, apreciind atractivitatea investițională a zonei, Excelența Sa a menționat posibilitatea organizării unei misiuni economice daneze în orașul nostru.

Discuțiile au vizat și contextul internațional, cu referirii la situațiile din Ucraina, Republica Moldova, dar și Orientul Mijlociu, dar și situația internă într-un an cu alegeri locale, europarlamentare, prezidențiale și parlamentare.

Ambasadorul Regatului Danemarcei s-a arătat deosebit de plăcut impresionat de Municipiul Iași.