Așteptat la Iași de luni bune pentru a stabili președintele filialei județene, vizita de lucru fiind amânată de mai multe ori, premierul Ciolacu a dezamăgit din nou. Nu prin lipsa ci, culmea, prin prezență!

Prezență numeroasă astăzi în sala cinematografului Victoria, acolo unde ar fi trebuit aibă loc alegerile interne la PSD Iași, alegeri pe care le putem cataloga cu ușurință ca fiind de formă. Era de așteptat alegerile chiar fie alegeri dar ce s-a petrecut acolo depășește orice imaginație: s-au enumerat niște nume, iar la final, o simplă întrebare: “sunteți deacord cu… ? “. Mâini ridicate în aer, nimeni nu a numărat nimic, s-a votat și asta a fost tot. Nu mai punem la socoteală zecile de jurnaliști prezenți într-o sală întunecoasă ar fi putut glumi pe seama “votului”, ridicând chiar și ambele mâini și tot nu și-ar fi dat nimeni seama

În altă ordine de idei, un moment de-a dreptul penibil a avut loc în timpul prelegerii ținute de Ciolacu, moment în care, cu o voce părintească, i-a cerut lui Vasile Cîtea întindă mâna și se împace cu Maricel Popa. Pentru cei care au uitat, Cîtea i-a aplicat lui Maricel Popa un croșeu de dreapta, ajungându-se ulterior la un proces.

În final, cea mai penibilă fază i-a aparținut tot lui Ciolacu. După ore întregi de așteptare, mult‑așteptata conferință de presă a durat fix 5 minute. Nici bine nu începuse întâlnirea cu jurnaliștii, premierul a întors spatele și a plecat cu viteza sunetului la Catedrala Mitropolitană, se închine, așa cum singur a declarat.

Ce denotă asta? Nu lipsă de respect, nu poți cere ceva ce nu există, ci concluzia e alta: pentru premierul Ciolacu, Iașul NU mai contează

Din câte se pare, Marcel Ciolacu și-a luat gândul PSD va avea la Iași președinte de Consiliu Județean sau primar al municipiului reședință de județ, mulțumindu-se în schimb cu acapararea în PSD a mai multor primari din PNL, cei cu cele mai mari șanse de a fi realeși, pentru a-și scoate “pârleala“.