În accidentul petrecut pe parcursul nopții pe Strada Silvestru, zona Depou-Gară, produs de către un autoturism echipat taxi a trimis doi oameni la spital.

Potrivit șefei UPU SMURD Iași, Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, în autoturismul taxi, pe lângă șofer, mai erau alte 2 persoane iar lângă autoturismul CTP se aflau trei muncitori care lucrau. “Au fost trimise la caz un echipaj de prim ajutor de la Detașamentul 1 și ambulanța SAJ tip B2. Au necesitat evaluare 3 persoane, dintre care doar 2 persoane au fost transportate la spital:

1.B.T. bărbat, 21 ani, traumatism cranio-cerebral fără pierderea cunoștinței, pasager dreapta spate în taxi, a fost evaluat de către echipajul de prim ajutor calificat și a refuzat transportul la spital.

2.R.M., bărbat în vârstă de 43 ani, lucrător de la CTP, cu traumatism cranio-cerebral fără pierderea cunoștinței, traumatism cranio-facial, plagă tăiată regiune sprânceană stângă, a fost evaluat de echipajul de prim ajutor calificat și dus la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

3. O femeie în vârstă de 22 ani, pasager dreapta față în taxi cu traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conștiență, traumatism cranio-facial, evaluată de echipajul SAJ și dusă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași”, a detaliat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Reamintim că seara trecută, aproape de miezul nopții, un autoturism echipat taxi a intrat în plin într-un autoturism al CTP care staționa în zona Depou-Gară, acolo unde trei muncitori efectuau lucrări de mentenanță. Șoferul autoturismului taxi a fost depistat de către polițiștii rutieri cu o alcoolemie de 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit unor surse, echipa care efectua lucrările era semnalizată cu popici și girofarul de pe mașină.