Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a semnat, astăzi, la Ministerul Educației, contractul pentru achiziția a 26 de microbuze electrice destinate transportului elevilor. Fondurile au fost obținute de Consiliul Județean din Planul Național de Redresare și Reziliență. Investiția se ridică la 35.908.767,77 lei, din care 35,902,044.27 lei reprezintă suma declarată eligibilă. De mijloacele de transport electrice vor beneficia elevii din 26 de comune din județ, cu ale căror primării Consiliul Județean a încheiat parteneriate în vederea realizării acestui proiect.

“Aducem în județul nostru fonduri pentru a achiziționa 26 de autobuze școlare electrice, o investiție cu adevărat necesară pentru comunitatea noastră. Educația este cea mai importantă resursă personală care ne îndrumă către un viitor mai bun. Cu aceste autobuze electrice, ne asigurăm că toți elevii vor avea acces la o educație de calitate, iar în același timp, vom contribui la reducerea poluării și la protejarea frumuseții naturii noastre. Mai ales în mediul rural, unde provocările sunt mai mari, este nevoie să intervenim și să asigurăm accesul la educație echitabilă. Toți copiii merită să aibă parte de aceleași condiții de studiu și de șanse la un viitor mai bun, prin educație’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Microbuzele electrice vor ajunge la școlarii din comunele Alexandru Ioan Cuza, Andrieșeni, Ciortești, Costești, Costuleni, Cotnari, Cozmești, Dagâța, Dobrovăț, Erbiceni, Gorban, Gropnița, Lespezi, Lungani, Miroslava, Ruginoasa, Schitu Duca, Sinești, Sirețel, Stolniceni Prăjescu, Țibana, Țibănești, Todirești, Victorie, Vlădeni și Voinești.

Pe lângă aceste 26 de microbuze electrice, Consiliul Județean Iași urmează să achiziționeze, tot pentru transportul elevilor, și microbuze hibride, prin Programul privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantităţii de emisii de gaze cu efect de seră al Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Valoarea eligibilă a proiectului este de 21.008.403,36 lei.