În perioada 15 – 17 iunie 2022 se vor desfășura Zilele Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”, Iași, cu întâlniri în format hibrid, atât cu prezență fizică, cât și online. Evenimentul este la prima ediție și este organizat de Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon Iași” sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Primăria Municipiului Iași și va fi creditat de către Colegiul Medicilor Iași și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Lucrările conferinței se vor desfășura în format fizic și vor fi transmise online, iar deschiderea oficială va avea loc miercuri, 15 iunie 2022, în Aula „Alexandru Brăescu” din clădirea „Nicolae Leon” a UMF Iași. Timp de trei zile, Aula „Alexandru Brăescu” va fi gazdă pentru aproximativ 200 de participanți, printre care și speakeri internaționali și naționali, experți locali, formatori de opinie în domeniul nefrologie, urologie, transplant renal, terapie intensivă și geriatrie, care vor susține prezentări cu un mare aport științific pentru societatea medicală românească și domenii conexe.

„Aceste evenimente realizate față în față pot identifica mai ușor dificultățile evaluării și tratamentului unui pacient cu multimorbidități și particularitățile pacientului cu probleme renale. Nu în ultimul rând, contribuie la identificarea soluțiilor care pot aduce la un loc specialiștii lângă pacient și să nu fie nevoit pacientul să fie trimis la mai mulți specialiști”, au transmis organizatorii.Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” este un centru de excelență pentru pacienții cu afecțiuni ale rinichiului care deservește, fără a se limita la aceasta, toată zona Moldovei. Unitatea medicală asigură servicii medicale complexe, având o abordare pluridisciplinară, în conformitate cu cele mai noi strategii de diagnostic și tratament, pentru o largă varietate de patologii.

„Vor exista mai multe sesiuni științifice care vor aduna specialiști de la spitalele din Iași și din zona Moldovei care evaluează această categorie de pacienți. Vor fi întâlniri focusate pe pacienți cu insuficiență renală, litiază renală, cu afecțiuni tumorale, dedicate pacientului vârstnic și cu multimordibități. În plus, vom încerca să dezbatem protocoale de colaborare interspitalicești legate de tehnicile de epurare renală pe care spitalul le folosește în prezent – hemodializă, dializă hepatică și plasmafereză”, au mai explicat membrii comitetului de organizare.