Modalitate inedită de a serba zilele comunei. Primarii din Ciortești si Scobinți au decis să renunțe la “traditionalele” petreceri câmpenești cu mici, stropite din belsug cu bere și au ales sa marcheze zilele comunelor in mod neobișnuit: au premiat elevii merituoși și cuplurile care iși serbează nunta de aur.

Duminica trecută la Ciortești, căminul cultural a fost neincăpător. Tineri, bătrâni, copii, toti prezenți pentru a marca ziua comunei, au luat parte la evenimentul organizat prin premierea cuplurilor care au implinit 50 de ani de la căsătorie, respectiv elevii cu rezultate deosebite la invățătură:

Am premiat 11 cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie și 69 de elevi cu medii peste 9.50. Cuplurilor li s-au acordat câte 100 lei, diplome, bomboane și spumant Bucium, cadou din partea Societății Bucium. Elevii, 67 la număr, au primit diplome, bomboane și 100 lei fiecare. Alte 2 premiante, singurele cu medii de 10 – Horhotă Alexandra și Scafariu Denisa, au primit Cupa Excelenței și câte 500 lei”, a  declarat Alina Apostol, primarul comunei Ciortești.

În cadrul Zilelor Comunei a fost prezent Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași. Alături de  artiștii consacrați, a fost prezentă și micuța solistă Bianca Scafariu.

Si la Scobinți a fost serbată ziua comunei in aceeași notă diferită față de cum sunt obișnuiți localnicii: Mănăstirea Sângeap – Basaraba a fost gazda celor cu merite deosebite la învățătură care studiază în școlile din Scobinți și Hârlău. Primăria Scobinți nu a mai organizat zilele comunei ca în anii trecuti, ci a alocat o suma deloc de neglijat, respectiv 60.000 de lei pentru stimularea și încurajarea elevilor să obțină rezultate cât mai bune.

Elevii din clasele I-IV care au obtinut la sfârsitul anului scolar premiul I au primit  câte 200 de lei din partea Primariei, cei cu premiul II-câte 100 lei, iar cei cu premiul III-câte 50 lei.

Elevilor claselor V-XII care au luat premiul I li s-a oferit câte 250 de lei, premiul II câte 150 de lei, iar pentru premiul III- 100 lei.

sursa: JRI.ro