Pentru cei 2.226 studenti cu dosare validate in speranta unui loc la Universitatea de Medicina și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”, duminica este “proba de foc”: examenul de admitere. Acesta va fi sub forma de test-grila.

Admiterea candidatilor se va face in ordinea descrescatoare a mediei, ponderea de 90 la suta o va avea nota obtinuta la testul-grila, iar 10 la suta – media de la Bacalaureat. Concurentii se pot prezenta incepand cu ora 8:00 in sala de concurs la care au fost repartizati. Ocuparea locurilor in sali se desfasoara in intervalul orar 8:00 – 9:30. La ora 10:00 începe testul-grila. Durata de desfasurare a probei scrise este de 3 ore (10:00 – 13:00), intr-o singura zi.

Repartizarea pe sali va fi anuntata sambata, 24 iulie 2021, intre orele 18:00 și 20:00.

Pentru programele de studiu Medicina si Medicina Dentara, disciplinele de concurs vor fi: Biologie clasa a XI-a (Anatomia si Fiziologia omului) – obligatoriu si – Chimie organica sau Fizica – la alegere. Pentru programul de studiu Farmacie  disciplinele de concurs vor fi Chimie organica – obligatoriu și -Biologie vegetala sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia si Fiziologia omului) – la alegere.

Pentru programele de studiu: Asistența Medicala Generala, Tehnica dentara, Nutritie si dietetica, Asistenta de Profilaxie Stomatologica, la alegere intre: – Biologie clasa a XI-a (Anatomia si Fiziologia omului) sau – Chimie organica. Pentru programul de studiu Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare: – Biologie clasa a XI-a (Anatomia si Fiziologia omului). Pentru programul de studiu Bioinginerie, la alegere intre: – Matematica sau – Biologie clasa a XI-a (Anatomia si Fiziologia omului).