În perioada 16-18 februarie 2024, polițiștii Biroului Rutier Iaşi au desfășurat acțiuni punctuale în municipiul Iaşi și localitățile Dancu, Holboca și Aroneanu, pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanţelor psihoactive.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au efectuat un număr de 369 de testări alcoolscopice, fiind aplicate 66 de sancţiuni contravenționale, dintre care 4 pentru conducere sub influența alcoolului, 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 57 pentru alte abateri, în valoare de 33.728 de lei.

Au fost reţinute opt permise de conducere, dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, iar 4 pentru alte abateri. Au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunii, un bărbat de 43 de ani, din județul Iaşi, a condus auto, având o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, acesta a fost sancționat contravențional conform OUG nr. 195/2002.