Meteorologii anunță că vremea se va răci considerabil şi vor fi diferențe de până la 18 grade între zilele de sâmbătă și duminică.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că temperaturile vor fi scăzute până pe 25 aprilie. Ulterior, valorile termice vor crește și se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

„Dacă în ultimele două zile ne-am bucurat de vreme frumoasă şi temperaturi ce au caracterizat o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu valori termice de peste 20 de grade Celsius în mare parte din ţară, vremea se va schimba semnifcativ în orele următoare.

Un front atmosferic rece pe care îl regăsim deja în extremitatea de nord-vest a teritoriului ţării va traversa ţara noastra de la nord-vest către sud-est, astfel încât va determina, pe de o parte, apariţia precipiaţiilor pe parcusul zilei de astăzi în jumătatea de nord a teritoriului unde vom avea chiar fenomene specifice instabilităţii atmosferice, adică averse şi descărcări electrice, pe de altă parte vom avea şi o scădere a valorilor termice.

Dacă ieri erau 20 de grade Celsius, astăzi, în zona de nord-vest, temperaturile vor porni de la 10-11 până la cel mult 15-16 grade. În jumătatea sudică a ţării, astăzi va fi foarte bine, cu temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal pentru această dată, ne aşteptăm la valori termice de 25-26 grade.

Dar acest front atmosferic se va deplasa treptat şi îl vom regăsi mâine şi în jumătatea sudică, prin precipitaţii, dar şi prin scăderea semnificativă a valorilor termice, astfel încât va ploua în sud, în centru, în est şi temperaturile vor fi coborâte de maxime de la 8-9 până la cel mult 14-15 grade Celsius”, a explicat Alina Şerban, meteorolog ANM.

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 

foto: Răzvan Ciobanu