Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) va organiza o întâlnire a Consiliului Naţional al Rectorilor în perioada 7 – 10 aprilie 2022, la Iaşi.

Vor fi prezenţi: rectorii celor 75 de universităţi membre ale CNR, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu; ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Marcel Ioan Boloş; consilierul prezidenţial pentru educaţie, Ligia Deca; coordonatori ai structurilor şi comisiilor din toate agenţiile de finanţare şi acreditare din învăţământul superior, dar şi reprezentanţi de la cinci organizaţii studenţeşti importante la nivel naţional.

Se va discuta despre realizarea unei treceri de la sistemul online de educaţie la cel on-site, faţă în faţă, precum şi includerea în noua Lege a Educaţiei, care se află în lucru la Ministerul Educaţiei, a unor prevederi care să permită funcţionarea online sau în regim mixt a programelor de studii.

„Se vor relua discuţiile privind finanţarea învăţământului universitar pe cele trei componente: finanţarea de bază, cea suplimentară şi cea pentru cercetare. La întâlnirea organizată de TUIASI se va discuta despre participarea universităţilor la implementarea proiectului România Educată şi la implementarea proiectelor incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Un punct important pe agendă va include susţinerea universităţilor din Ucraina, dar şi aspecte privind problemele studenţilor, semnalate de către organizaţiile acestora”, au transmis reprezentanţii TUIAŞI.

sursa: adevarul.ro