La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat pe DN2 – E85, în localitate, un autoturism și au efectuat semnale regulamentare de oprire, dar acesta a ocolit autospeciala de poliție continuându-și deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, reușind să-l blocheze și să extragă de la volan conducătorul acestuia, imobilizându-l.

În urma verificărilor a reieșit că, persoana în cauză este un tânăr de 17 ani, din comuna Parava, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cel în cauză a fost testat aparatele din dotare, rezultatele fiind negative pentru consumul de alcool sau alte substanțe.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit că, autovehiculul nu avea inspecția tehnică periodică și nici asigurare de răspundere civilă obligatorie, valabile la momentul controlului.

Polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 4.300 de lei, luând măsura complementară de retragere a plăcuțelor cu numere de înmatriculare și a dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare.

La data de 31 ianuarie a.c., după administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Bacău.

Urmează să se aprecieze asupra luării sau, după caz, solicitării dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.