Şoferul unui autoturism implicat într-o coliziune cu o autocisternă încărcată cu benzină a fost găsit carbonizat, a anunțat astăzi IGSU. Accidentul s-a produs între localităţile Lacu Sărat şi Silistraru. Ambele autovehicule implicate au luat foc.

“În urma accidentului au rezultat două victime: şoferul autoturismului găsit încarcerat, carbonizat şi şoferul autotrenului, conştient, a fost transportat la spital. Totodată, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei din proximitate a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT”, a transmis IGSU.

IPJ Brăila:

“Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, la ora 13,25, cu privire la faptul că între localitatea Lacu Sărat şi Silistraru a avut loc un accident rutier.

Din primele date obţinute se pare că şoferul unui autoturism ce se deplasa dinspre Brăila către Buzău ar fi efectuat o depăşire şi a lovit frontal o cisternă ce se deplasa din sens opus. În urma evenimentului ambele vehicule implicate au luat foc, incendiul manifestându-se violent. Şoferul cisternei a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În aceste momente la faţa locului intervin reprezentanţi ai ISU Dunărea Brăila”.

 

Traficul a fost deviat dinspre localitatea Silistraru – dreapta pe DJ 255A către localitatea Unirea – DE 584 şi dinspre municipiul Brăila – DN 2B – stânga pe DC 8 – DE 584, precizează reprezentanţii IPJ Brăila.

 

La locul accidentului intervin şase autospeciale cu apă şi spumă de la ISU Brăila şi ISU Galaţi, o ambulanţă SMURD şi două ambulanţe ale SAJ Brăila.