Undeva intre Miercurea Ciuc si Toplița, pe drumul E578, in comuna Gălăuțaș, satul Preluca, câțiva tineri s-au gandit să organizeze un festival de muzică electronică. Au întins corturi, au adus câteva autorulote ,au dat muzica tare și au dat drumul la “treabă”.

Polițiștii harghiteni, mai puțin doritori de distractie si de aventură, sprijiniți de colegi jandarmi și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, le-au dat deșteptarea punandu-i pe burtă, iar unii au încercat să fuga în pădurea din apropiere dar fara prea mult succes, probabil oboseala nu i-a ajutat si politistii au fost mai bine antrenati si…mai iuti de picior.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate:

-muguri de cannabis;

-timbre LSD,;

-substanță pulverulentă (posibil amfetamină), comprimate ecstasy;

-ketamină;

-cannabis;

-comprimate de diazepam;

-comprimate de diferite culori și forme;

-hașiș;

-o cultură indoor de ciuperci halucinogene;

-cocaină;

-țigarete confecționate artizanal cu cannabis;

-obiecte utilizate la traficul și consumul de droguri (grindere, minicântare electronice de mare precizie, pipe, vaporizatoare, pliculețe, seringi, diferite obiecte folosite pentru prizare).

8 persoane (cetățeni români și străini), au fost prinse în flagrant, implicate în traficul și consumul de droguri, iar asupra altor 15 persoane au fost găsite substanțe halucinogene.

Prinși cu toate tipurile de droguri, 8 tineri au fost “puși pe burtă” de polițiști. Unii au încercat să fugă în pădure, dar nu i-au ținut picioarele

https://fb.watch/e-2Tdbo3ig/