Tragedia de la Lețcani despre care redacția 24iasi a scris pe larg se poate oricând repeta și în municipiul Iași, pe o trecere de pietoni situată în zona Bucium, la Școala Gimnazială nr. 2 “Veronica Micle”. Iar ca aceasta trecere de pietoni, sunt alte câteva zeci în municipiul Iași.

De ce este atât de periculoasă această trecere?

În primul rand, pentru că viteza cu care se circulă în această zonă este halucinantă! După cum se poate vedea într-un video postat de către un internaut, se depășește în mod constant viteza regulamentară iar șoferii nu au nici măcar o intenție infimă de a încetini când se apropie de zebră.

În al doilea rând, pentru că vizibilitatea este redusă, mai ales pe sensul dinspre Păun spre municipiul Iași din cauza unei curbe situate chiar înainte de trecere. Nu mai vorbim despre stațiile de autobuz situate la câțiva metri de această trecere de pietoni, pe ambele sensuri de mers.

Nu în ultimul rând, pentru că trecerea de pietoni este prost semnalizată. Cu alte cuvinte, oricând se poate întâmpla o tragedie cu un copil care iese/intră la școală, cu toate că s-a asigurat.

Dar cine să vadă asta? Cetățenii care locuiesc în zona Bucium au solicitat de nenumărate ori să se monteze un semafor la școală, însă autoritățile consideră că nu este necesară, nu se justifică.

Imaginile vorbesc de la sine:

sursa video: Meta Manole Zaharia