Procurorii ieșeni au închis dosarul în cazul dublei crime din Moara de Vânt. Astăzi la Curtea de Apel Iași a fost audiat principalul acuzat din dubla crima de la Iași pentru a fi dată sentința finală. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal au înaintat instanţei rechizitoriul prin care Ahmed Sami el-Bourkadi este acuzat de omor calificat, dar şi de furt calificat sau acces ilegal la un sistem informatic.
Trimiterea rechizitoriului în instanţă înseamnă însă doar că procurorii consideră că şi-au terminat treaba. Probele strânse de procurori urmează să fie analizate de judecătorul de cameră preliminară, care poate decide începerea judecăţii sau, dimpotrivă, înapoierea dosarului la Parchet, pentru refacere şi completare.

La ieșirea din sala de judecată, avocatul marocanului a declarat că dosarul nu este unul solid ci doar probe trunchiate și lipsesc multe piese din puzzle din punctul lui de vedere. Nu există telefoanele, arma crime dar nici motivul.

De astăzi, avocatul marocanului are la dispoziție 20 de zile de a analiza rechizitoriul despre care Raluca Andrei spune că în dosar sunt doar probe trunchiate. Avocatul spune că spera ca magistrații să dea dovadă de curaj și sa fie imparțiali.

“Aș fi sperat de la această anchetă la mult mai mult decât atât. Cred eu că atitudinea parchetului, dacă ar fi fost întradevăr convinși cu privire la justețea demersului lor, măcar în final ar fi trebuie să vină cu un comunicat de presă în care să prezinte efortul echipei, pentru că a fost, nu-i așa, o muncă titanică de cinci luni de zile. Practic asta a fost o soluție de compromis pentru că o persoană poate fi arestată în cursul urmăririi penale doar șase luni de zile.

Sunt multe aspecte pe care le-am menționat încă de la început și care au fost trecute sub tăcere. Este într-adevăr un prilej pe de o parte de bucurie că am ajuns întru o nouă etapă, pentru că într-adevăr la Parchet deja ne-am dat seama că nu se întâmplă nimic și că nu se va întâmpla nimic.

Nu avem telefoanele, nu avem arma crimei, nu avem un motiv. Da, au fost o influența alcoolului și a etnobotanicelor dar de ce imediat când a ajuns la Spitalul de Urgență nu a fost precizat în acel referat întocmit de medici că a consumat protoxid de azot, când încep efectele, care sunt efectele, putea după doza respectivă să mai comită o crimă sau era într-o stare”, a declarat astăzi Raluca Andrei, avocata lui Ahmed Sami el-Bourkadi.

După mai bine de 5 luni în arest, după cele 20 de zile, marocanul va afla ce pedeapsă va primi în cazul dublei crime de la Moara de Vânt, în care este principalul acuzat.