Detașamentul de pompieri Bârlad și Punctul de Lucru Murgeni au intervenit cu patru autospeciale pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Mânzățești, comuna Mălușteni. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată. În locuință se aflau două persoane, un adult și un copil. Copilul în vârstă de aproximativ zece ani a fost scos din incendiu, de către adultul în vârstă de 27 ani, minorul suferind arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală (gât, membre superioare și inferioare).

Până la sosirea echipajelor de intervenție, unul dintre vecini a luat copilul în vârstă de 10 ani și a plecat cu el spre cel mai apropiat spital. Ambulanța SMURD pentru terapie intensivă mobilă s-a întâlnit pe drum cu autoturismul în care era transportat minorul, a preluat victima, i-a acordat primele îngrijiri medicale, după care l-a transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal “Elena Beldiman” Bârlad.
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta prin ardere generalizată. După aproximativ trei ore de luptă flăcările, incendiul a fost lichidat, circa 80% din bunuri fiind distruse ori degradate.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut / scânteile sărite dintr-o sobă cu acumulare de căldură.

Începând cu ora 13:10, copilul în vârstă de 10 ani a fost preluat de un elicopter SMURD, în acest moment fiind transportat la o unitate medicală (spital specializat în tratamentul persoanelor care au suferit arsuri) din municipiul București.

Potrivit presei locale, copilul în vârstă de 10 ani a fost transferat cu elicopterul la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Medicii care l-au evaluat pe băiețel și i-au acordat primele îngrijiri, au declarat pentru Vremea Nouă că arsurile sunt, de fapt, pe 70% din suprafața corpului, ceea ce arată că situația pacientului este una extrem de gravă.

„Copilul cu arsuri va fi transferat la București cu elicopterul. Este intubat și ventilat mecanic. Diagnosticul este arsură gr. II – III – IV, pe 70 % din suprafața corpului”, au confirmat și reprezentanții SAJ Vaslui.