Managerul unității medicale, Dr Florin Roșu transmite că secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” Iași, a fost transformată in secție de terapie dedicată pacienților in stare gravă, cu alte afecțiuni decat COVID-19.

“Pe fondul scăderii numărului de imbolnăviri COVID19 și a necesității stringente a locurilor de Terapie Intensivă medicală dedicată pacienților cu celelalte patologii infecto-contagioase non-COVID, in condițiile in care Unitătile Primiri Urgențe sunt “colmatate” de cazuri grave care necesită ingrijire specifică de terapie intensivă, am luat decizia ca incepand de astăzi, terapia fixă din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase”Sf. Parascheva” Iași să fie convertită in terapie non-COVID. Acest fapt a necesitat un interval de timp in care s-a realizat sterilizarea și igienizarea riguroasă, astfel incât, pacienții să fie ingrijiți la cele mai inalte standarde din toate punctele de vedere”, a spus Dr Florin Roșu.

“Incepând cu data de 1 decembrie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase” Sf. Parascheva” va disponibiliza din zona dedicată pacienților COVID-19 un număr de 60 locuri care vor fi dedicate ingrijirii celorlaltor patologii infecto-contagioase cu respectarea circuitelor epidemiologice stricte.
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase”Sf. Parascheva”Iași, este spitalul care pune pe primul plan pacientul si aparținătorii”, a mai transmis Dr Florin Roșu.