Ministrul Muncii si Protectiei sociale a declarat ca o noua lege privind pensionarea va fi gata pana la sfarsitul anului viitor, lege care priveste “ egalizarea varstei de pensionare si in niciun caz sa nu depasim varsta de 65 de ani”. Momentan, varsta de pensionare, la femei si barbati, este diferita.

Asadar, se va ajunge la o varsta de pensionare de 65 de ani atat pentru barbati cat si pentru femei.

Guvernul Romaniei si-a asumat chiar la Bruxelles egalizarea varstei de pensionare, care se va face pana in anul 2035. Astfel, femeile care in prezent au 50 de ani vor ieși la pensie la 65 de ani.

Conform prevederilor legale din prezent, varsta standard de pensionare pentru femei este de 61 de ani și va crește treptat pana la 63 de ani pana in luna ianuarie 2030 iar pentru barbati, varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul minim de cotizare este de 15 ani atat pentru femei, cat si pentru barbati, stagiul complet de cotizare pentru femei este de 31 de ani si va crește treptat pana la 35 de ani pana in luna ianuarie 2030, stagiul complet de cotizare pentru barbati este de 35 de ani.