Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de imunizare vor primi bonuri de masă în valoare de 100 de lei, au anunţat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă după şedinţa de marţi a coaliţiei de guvernare.

„Am fost de acord să începem aceste proiecte pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere de câte 100 lei şi o loterie şi vom aloca şi aici bani. Banii vor veni de la Ministerul Sănătăţii, deja există un program acolo. La Ministerul Sănătăţii cel cu vouchere, cel cu loteria, cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei. Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost făcute astfel de programe. Am alocat sume pentru medicii de familie. Ştiţi foarte bine că acele sume nu au fost cheltuite. Propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic şi dacă resursele vor fi epuizate, vom aloca noi resurse”, a explicat premierul Florin Cîţu.

Premierul consideră că in România nu s-ar justifica valul 4, deoarece toată lumea are acces liber la vaccin:

„Chiar sunt bucuros că românii se bucură de facilităţile pe care le are România în domeniul turistic. Asta iarnă România a fost una dinte singurele ţări din Europa care a avut deschis sezonul turistic şi am fost prima ţară care a relaxat condiţiile şi a avut şi vaccin la liber. Din punctul meu de vedere, valul 4 nu se poate justifica atât timp cât avem vaccin. Trebuie doar să ne vaccinăm”, a mai precizat Florin Cîţu.

Ministrul Sănătăţii e declarat că cei care vor primi bonurile in valoare de 100 RON trebuie să indeplinească o condiţie esentială:

„Am agreat o măsura care a fost propusa, bunurile de masa pentru cei care se vaccineaza de acum încolo. Propunera este de 100 lei pentru un bon de masa pentru cei care se vaccineaza cu schema completa, adica două doze de Pfizer sau o doza de Johnson”, a anunţat Ioana Mihăilă, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Premierul a făcut un nou apel către populatie, să se vaccineze.