Medicii de la Spitalul „Sf.Maria” din Iasi se confrunta in ultima perioada cu un val de viroze respiratorii in randul copiilor destul de neobisnuit pentru aceasta perioada a anului.

In ultimele 48 de ore s-a constatat o dublare a numarului de cazuri care prezentau simptome respiratorii cu adresabilitate in unitatea de primiri urgente a spitalului si numarul de pacienti internati s-a dublat. Se constata un aflux al pacientilor cu patologii virale complicate cu pneumonie sau laringita.

In acest context medicii Spitalului de Copii „Sf.Maria” din Iasi recomanda retragerea copiilor din colectivitate in momentul aparitiei simptomelor de febra sau tuse si consultarea medicului de familie in prim caz. Daca este necesar parintii se pot adresa si medicilor din cadrul Spitalului „Sf.Maria” din Iasi.

In prima faza de febra si simptomatologie usoara medicii recomanda prezenta la medicul de familie iar in cazul in care aceasta nu se poate realiza, ideal ar fi ca copilul sa fie vazut de un medic pediatru.

Recomandam ca adresabilitatea sa fie de la primele simptome catre medicul de familie pentru a preveni complicatiile care necesita internare in cadrul spitalulului nostru. Dar daca internarea se impune, noi avem disponibilitatea si toate resursele necesare pentru tratarea micutilor pacienti”, a declarat Alina Belu, manager al Spitalului „Sf.Maria” din Iasi.