Mai mulţi urşi vor fi împuşcaţi zilele următoare. Sunt exemplare periculoase, care au atacat oameni şi au provocat pagube în gospodării. Pentru cinci dintre ei, Ministerul Mediului a emis deja ordine de derogare. Pentru alţi şase se vor semna curând actele. Săptămâna trecută, doi dintre urşii care au semanat teroare la Comarnic şi Rucăr au fost deja eliminaţi.

In zonele mentionate , fermierii cresc animale de rasă, un exemplar adult costă o mie de lei, aşa că pagubele sunt mari de fiecare dată când ursul reuşeşte să intre în ţarcul oilor.

Conform localnicilor, 10 urşi ar fi acum în zonă.

Pentru eliminarea unui exemplar periculos, procedurile sunt destul de greoaie. Deşi au fost multe plângeri şi sesizări, doar pentru doi urşi din Mureş s-a emis până acum ordinul de împuşcare.

De câteva zile, vânătorii din Suceava caută doi urşi periculoşi, aflaţi şi ei pe lista exemplarelor care pot fi eliminate. Unul a făcut mai multe pagube în Pojorâta.

În total, 11 urşi vor fi eliminaţi în următoarele zile.

La Braşov, s-a optat pentru relocare. O ursoaică şi cei 3 pui care veneau zilnic în zona cartierului Şchei, au fost capturaţi şi mutaţi la câteva sute de kilometri. Acum sunt urmariţi prin GPS.

sursa: stiri.tvr.ro