Cu ocazia marcării a 21 de ani de la înființarea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, managerul interimar al unității medicale, Alina Bellu, a declarat că se fac demersurile pentru mărirea capacității în UPU.

“Sperăm ca de la actuala locație, care prevede doar cinci paturi pentru tratamentul pacienților în Unitatea de Primire Urgențe, să ajungem la cele 35 de paturi prin extinderea Unității Primiri Urgențe din cadrul Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași. Un proiect care se va realiza, probabil, cât mai repede în beneficiul și de dragul copiilor noștri, a declarat Alina Belu, managerul spitalului „Sf.Maria”.

Solange Roșu, coordonatorul UPU de la Spitalul de Copii din Iași, a declarat că la început, se lucra cu patru medici și 8 asistenți și erau oferite maximum 10 consultații pe zi: „La ora actuală adresabilitatea a crescut. Avem o medie de 100 și chiar 150 de pacienți în 24 de ore, ceea ce înseamnă că într-un an de zile atingem o cifră frumoasă de 37.000 de copii. Asta nu înseamnă numai număr, înseamnă și calitate, de ce: fiindă timpul ne-a permis să dobândim zi de zi, ceas de ceas o experiență care este foarte importantă pentru noi și în primul rând pentru pacienții noștri”.

Odată cu consolidarea și modernizarea Spitalului de Copii ”Sf Maria” din Iași Unitatea de Primire Urgențe își va mări spațiul de tratamente medicale: „La ora actuală avem un spațiu mai generos, însă este un proiect de extindere și dotare UPU care va face ca Unitatea de Primire Urgențe a spitalului nostru să arate așa cum trebuie la ora actuală, o unitate care va deservi Iașul și toată Moldova. Vom avea 2500 de metri pătrati, circuite funcționale eficiente și, sigur, atunci când condițiile de muncă și tot ce ceea ce ne înconjoară este nemaipomenit și calitatea actului medical și gradul de satisfacție al pacientului va fi un plus bine venit”, a mai spus medicul Solange Roşu.