În data de 3 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 280 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 11 acţiuni şi s-a intervenit la 73 de evenimente, dintre care 64 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 33 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 281 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 75.723 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un tânăr, din comuna Horleşti, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 23 august a.c., acesta i-ar fi smuls din mână geanta unei femei de 68 de ani, care s-ar fi deplasat pe raza municipiului Iaşi.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 3 noiembrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut pentru 24 de ore.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

În noaptea de 3 spre 4 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au oprit pentru control, pe raza oraşului Târgu Frumos, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat fapul că tânărul avea suspendat permisul de conducere.

De asemenea, s-a constatat faptul că asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie a autoturismului condus de acesta nu era valabilă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetările continuă.

ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 3 noiembrie a.c., în cadrul proiectului “Mai bine informat pentru a nu fi înşelat”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, în municipiul Iaşi.

Scopul proiectului este acela de a creşte gradul de informare a populaţiei, pentru a reduce numărul de victime ale infracţiunilor de înşelăciune.

În cadrul activităţii de ieri, au fost distribuite 200 de pliante ce conţin informaţii adresate cetăţenilor cu privire la cunoaşterea metodelor de înşelăciune folosite de infractori, modul în care aceştia acţionează şi mijloacele folosite pentru a fi cât mai credibili.   

Cetăţenii au primit recomandări utile pentru prevenirea fraudelor în cazul tranzacţiilor online cu cardul bancar, cetăţenii fiind sfătuiţi să nu comunice datele înscrise pe card persoanelor necunoscute şi să nu completeze formulare primite online în scopul comercializării diverselor produse.

Totodată, cetăţenilor li s-a recomandat să adopte un comportament responsabil şi să respecte normale de protecţie sanitară în vigoare, în contextul pandemiei de COVID 19.