Seara trecută a fost una zbuciumată pentru polițiștii rutieri băcăuani căci s-au confruntat cu un șofer din Ucraina care a refuzat orice colaborare civilizată cu aceștia.

Șoferul avea și un motiv “întemeiat”: avea o alcoolemie de 1.34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fără să își dea seama în ce pericol este și el și alți participanți la trafic, bărbatul a opus rezistență și polițiștii au fost nevoiți să îl imobilizeze și nu a fost deloc ușor. Bărbatul conducea o autocisternă cu o încărcătură de 30 de tone de carburant, putând oricând provoca o tragedie.

Imaginile video vorbesc de la sine.

Sursa: Poliția Română

Update!

“La data de 11 Martie a.c, în jurul orei 19.30, în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier pe DN 2-E 85, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au depistat în localitatea Cleja, un camion care se deplasa pe direcția Adjud-Bacău.
La oprirea autovehicului ca urmare a solicitării echipajului de poliție, șoferul s-a încuiat în camion și a refuzat orice comunicare cu polițiștii. Situația se impunea a fi clarificată, fapt pentru care, polițiștii au deschis portiera autovehiculului, prin geamul lateral. Ulterior, s-a procedat la imobilizarea și stabilirea identității conducătorului auto, respectiv, un bărbat de 41 de ani, din Ucraina.
Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,35 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au deschis un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Prin intervenția polițiștilor rutieri, s-a evitat un eveniment rutier care ar fi putut avea consecințe grave, având în vedere lăsarea întunericului și luând în considerare faptul că, cisterna era încărcată cu combustibil”, au transmis reprezentanții IPJ Bacău.