Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova asupra căruia au descoperit o carte de identitate falsă.

În data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 05.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un microbuz, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 31 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit persoanei, ocazie cu care asupra bărbatului, a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele acestuia și având aplicată propria fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate tânărul a declarat că a procurat documentul fals prin intermediul unei persoane cunoscute pe o rețea de socializare, în schimbul sumei de 200 de euro pentru a se putea angaja cu contract de muncă în Belgia.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.