Alexandru Todirașcu are 21 de ani și este voluntar în cadrul Serviciului Voluntar de Ambulanță din anul 2023. Își dorește salveze vieți iar pentru asta se pregătește urmând cursuri de asistent medical.

De la începutul anului 2024, Alexandru a depășit 300 de ore de voluntariat, un adevărat record printre voluntarii SVA. La nivel național, voluntarii SVA au prestat până la sfarsitul lunii mai peste 20.000 de ore de voluntariat.

“SVA pentru mine înseamnă: colectiv, lucru în echipă, să salvezi vieți indiferent de statutul social. A fi voluntar în cadrul asociației înseamnă a salva vieți și a avea spirit civic. Sunt fericit și recunoscător pentru că fac parte din acesta echipă frumoasă, numită Serviciul Voluntar de Ambulanță”, spune Alexandru.

Cu toate nu este simplu deloc ajungă în punctul în care își desfășoară activitatea, fiind nevoit meargă mai bine de 3 km pe jos până la prima stație de autobuz din localitatea Ciurea, Iași, Alexandru este unul dintre oamenii care știe exact ce își dorește facă in viitor iar activitatea lui este apreciată de colegi și coordonatori.

“Suntem bucuroși să avem un astfel de OM în echipă. Alex provine dintr-o familie modestă, și la mare depărtare de orice mijloc de transport în comun. Este absolut fascinant cum își organizează timpul și respectă mereu orarul stabilit de comun acord. Sunt sigur că va fi un asistent medical de excepție și va avea foarte mare grijă de paciențîi care îi vor intră în mâini”, a declarat Grațian Benchea, directorul SVA.