Eduard Daniel Cășăriu, un tânăr curajos, student la specializarea Zootehnie, anul II, şi-a transformat gospodăria din apropierea Pașcaniului, într-o microfermă, practic o afacere prin care aduce mai aproape de consumator produsele sănătoase din carne și lapte.

În contextul unei cereri tot mai mari de carne de oaie, în special din partea țărilor arabe, tinerii crescători români de ovine se văd nevoiți să se adapteze noilor cerințe ale pieței. Una dintre rasele căutate și de Eduard Daniel Cășăriu este Texel-ul olandez, recunoscută pentru calitatea foarte bună a carcasei, precum și pentru faptul că exemplarele nu sunt deloc pretențioase când vine vorba de hrana.

,,Din copilărie mi-a plăcut viața la țară, să fiu înconjurat de animale și să am propria fermă. Întotdeauna am crescut animale în gospodărie alături de familie. Creșterea animalelor și mai ales a ovinelor o practic din pasiune. În anul 2020 aveam 10 oi, iar în prezent am ajuns la aproape 100 ovine și caprine, și un efectiv redus de vaci din rasa Bălțată românească. În acest moment merg pe baza metisului rasei de ovine Țurcană cu rasa de carne Texel. Femelele le țin pentru reproducere și doar masculii ajung către abatorizare. Îmi doresc să ajung la un număr mai mare de animale. Ca tânăr e destul de greu, dar și frumos. Dacă nu investești iubire și pasiune, nu realizezi nimic’’, adaugă tânărul crescător.

În cei doi ani de studii, viitorul inginer zootehnist spune că a învățat multe sisteme de furajere și tratamente folositoare, aplicate cu succes în propria microfermă.

,,După absolvirea Facultății, voi avea mult mai multe cunoștințe în domeniul zootehnic și împreună cu alți tineri sper să ridicăm treptat zootehnia și agricultura românească’’, încheie Eduard Daniel Cășăriu, student la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, anul II.