Astăzi la prânz, un șofer care manifestă un comportament ciudat a creat panică printre ceilalți participanți la trafic din zona Podu de Piatra din municipiul Iași. Acesta cu autoturismul pe pod, zona intens circulată, fiind foarte agitat ceea ce i-a determinat pe trecători să creadă că omul se află sub influența băuturilor alcoolice.

A fost apelat serviciul de urgență 112 iar, în prima fază, un echipaj din cadrul IPJ Iași s-a deplasat la fața locului, pentru că mai apoi să ajungă și un echipaj al Poliției Rutiere, care l-a și testat cu aparatul etilotest pe șofer, rezultatul fiind negativ și a fost solicitat și un echipaj SMURD la fața locului.

În urma evaluării medicale acordate de către membrii echipajului SMURD, s-a constatat că șoferul suferise o criză hipoglicemică.

“În jurul orei 12.30, prin apel la 112 se anunța un accident rutier cu 1 autoturism implicat în care se afla o singura persoană, neincarcerată, pentru care s-au deplasat un echipaj SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului 1 și un echipaj de Politie.
La fata locului, echipajul medical SMURD-EPA a asistat medical un domn în vârstă de 55 de ani, conștient, cooperant, care în urma neatenției la trafic în timp ce încerca să se alimenteze cu dulciuri , acesta simțind ca prezintă o hipoglicemie, a intrat în coliziune cu bordura unui trotuar. Pacientul nu a suferit niciun traumatism, prezenta un puseu hipertensiv, hipoglicemie (36mg/dL), agitație psiho-motorie datorită incidentului rutier.
I s-a administrat Glucoză 33% , ulterior pacientul refuzând transportul la spital, neexistând acuze subiective”, a transmis Prof. Univ. Dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD Iasi.

By admin