Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Pașcani căruia i-a fost descoperită în toamna anului 2022 o voluminoasă tumoare renală dreapta considerată inoperabilă a fost operat cu succes tocmai la Brașov. Lupta contracronometru a început pentru bărbatul din Pașcani cu numeroase drumuri pe la medici, a efectuat investigații peste investigații, a fost internat în 2 institute de oncologie și boli cardiovasculare și într-un centru privat iar verdictul medicilor a fost unul crunt: inoperabil.

Singura șansă a pășcăneanului a fost faptul că a primit informația cum ca la Spitalul din Brașov ar avea o șansă și a început căutările.

Cazul extrem de dificil s-a transformat într-o reușită medicală datorată unei intervenții ce se efectuează pentru a doua oară în România. Medicii spun că, în evoluție, tumoarea determină tromboză în aval a venei cave inferioare, venelor iliace și femurale bilateral și a porțiunii terminale a venei renale stângi (rinichi unic funcțional).

“Evoluție favorabila dupa operatie, creatinina normala, externarea prevazuta în următoarele 48 ore. În literatura nu exista cazuri prezentate în care ambele vene renale sa fie rezecate. Norocul pacientului a fost vena lombara din vena renala stânga numita și “coșmarul prelevatorului de rinichi”. După doamna Iliescu Aurora care anul acesta va împlini 2 ani fără vena cava, acest caz este al 2 lea din România”, a transmis Dr. Bogdan Moldovan. din cadrul Spitalului “Sf. Constantin” din Brașov.