Personalul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, Secția Exterioară Dr. Clunet a descoperit astăzi o persoană spânzurată în toaletă.

“Este o zi extrem de tristă pentru spitalul nostru deoarece un pacient diagnosticat cu tuberculoză multidrog rezistență a ales să își pună capăt zilelor în toaletă din secția exterioară “Dr. Clunet”, din Bucium. Este vorba despre un pacient în evidență spitalului din 2014 cu tuberculoză, cu multiple internări și recăderi. A fost internat în secția IV din 15.02 (de aproximativ 2 luni) și era încă pozitiv la testele din spută pentru tuberculoză, fiind considerat contagios.

Menționăm că pacienții Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie beneficiază săptămânal de asistență psihologică cu sprijinul psihologului spitalului. Gestul acestui pacient ne-a tulburat și întristat. Suntem alături de familia îndoliată și ne folosim de acest prilej pentru a trage încă o dată un semnal ferm de alarmă asupra poverii tuberculozei și a urmărilor acestei nemiloase boli care, pe lângă distructiile pulmonare importante, iată că lasă și răni adânci în sufletul pacienților, împingându-i către asemenea gesturi necugetate”, a declarat Dr. Radu Crisan, managerul Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași.