Este vorba de o femeie în vârstă de 48 de ani care a fost adusă cu salvarea la spital după ce a căzut de la acelasi nivel( din picioare) în via unde lucra.

Inițial a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași cu suspiciune de atac vascular cerebral. Examenul computer tomograf și consultul neurologic au exclus suspiciunea aceasta de diagnostic și a fost directionata catre spitalul nostru.

Pacienta prezenta la evaluarea clinică febră 38 grade C, cefalee, vertij și vărsături. Echipa medicală a procedat la efectuarea puncției lombare care a confirmat un diagnostic inițial de meninigită pentru care s-a initiat imediat tratamentul: antibioterapie și antiedematoase cerebrale. Date fiind simptomele pacientei, medicii nostri au efectuat toate analizele în cadrul Laboratorului de Analize Medicale care functioneaza in cadrul spitalului , analize necesare pentru a realiza diagnosticul diferential( de a exclude orice alta patologie).

În urma anamnezei( discuțiilor purtate cu pacienta) acesta a comunicat că suferă de o afecțiune gastrică și un sindron anxios pentru care se afla în tratament.

Analizele medicale au confirmat prezenta virusului West Nile. Menționăm că simptomele îmbolnăvirii cu acest virus se pot confunda cu cele ale unei viroze respiratorii dar pot provoca și meningită ca în cazul pacientei noastre. Aceasta ne-a mai povestit că prezenta o astenie fizică marcată( oboseala) și cefalee( durere de cap) simptome care persistau de aproape o săptămână.

Pacienta se află sub tratament simptomatic și specific pentru infecția cu virus West Nile și beneficiază de tot suportul emoțional și psihologic de care are nevoie deoarece a prezentat atacuri de panică, insomnii și se confruntă în continuare cu acest sindrom anxios care probabil s-a accentuat pe fondul situației medicale.

Simptomele specifice infectării cu West Nile s-au ameliorat, în plus medicul curant discută permanent cu pacienta pentru a o liniști, un lucru esential pentru evoluția favorabilă a acestia.

Pacienta va rămâne internată sub observație medicala multidisciplinara până când analizele și starea sa de sănătate vor permite externarea acesteia.