Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un microbuz declarat furat din Slovacia.

În data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 02.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, doi bărbaţi, ambii cu dublă cetățenie (Bulgaria și R. Moldova), călătorind cu un microbuz, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat prezenta unor modificări la seria de șasiu poansonată pe autovehicul.

Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că, certificatul de înmatriculare al autovehiculului este semnalat ca bun supus confiscării, semnalare introdusă de Bulgaria. Totodata prin intermediul computerului de bord, a fost descoperită o alta serie de șasiu, care corespunde unui alt vehicul, semnalat ca fiind furat din Slovacia.

Cu privire la aspectele constatate, şoferul a declarat că autovehiculul nu îi aparține și că l-a împrumutat de la un prieten.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul în valoare de aproximativ 55.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.