Medicii au ajuns la capătul răbdării cu asa-zișii “experti in medicină” care nu cred in existenta COVID dar ajung la spital infectati, in stare gravă, după ce s-au tratat singuri timp de 14 – 21 zile. Acești pacienti sunt cei mai dificili pentru că neagă existenta bolii, se plang de durata de timp in care li se gasește un loc in spitalele arhipline și, cu mult curaj, ei sau chiar și rudele, spun medicilor cum să ii trateze.

“Oricât de receptiv aș fi, nu am cum să înțeleg tupeul unora! Ajung în UPU bolnavi, aduși de aparținători sau de ambulanță, după 2-3 săptămâni de stat acasă cu o saturație de 40% , pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experți pe acolo…Nevaccinați, că nici în așa ceva nu cred.
Dar i-au adus la spital, că nu mai puteau să respire acasă! Fac un CT și, surpriză…80-90 % afectare pulmonară.
Și începe apoi să se revolte, că de ce stau în UPU cu zilele?
De două luni se spune că nu sunt locuri în secțiile de ATI, dar tu ai văzut pe undeva că paturile stau goale și medicii stau la țigară.
Și dacă printr-o minune ajunge pacientul în secția de ATI, “tu” ce zici!?
Păi dacă am fost nesimțit încă de la început, hai să continui și acum …și ce faci!?
Da, îl înveți pe medic medicina!
Suntem sunați să ni se spună cum să îi tratăm, ce flux de oxigen să-i dăm, ce substanțe avem voie să folosim!” spune doctorul Amin Zahra, de la Spitalul Clinic De Urgență Timisoara.

“De ce îl aduci la spital, când nu ai încredere în medici și în personalul medical?!” se mai intreabă medicul.
Dr Amin Zahra spune ca este impresionat de implicarea personalului si munca depusă in lupta cu pandemia.

“M-a impresionat personalul medical care după atâta timp încă muncește și încă este acolo, deși fiecare are viața lui personală! Nu a renunțat nimeni, cu toate că își expun sănătatea în fiecare zi! Aparținătorii care au primit drept la vizită, nu au rezistat mai mult de 5 minute echipați în combinezon. Și atunci, din respect pentru oamenii ăștia care sunt zi de zi acolo și îți vor binele cu adevărat, măcar ai bunul simț, să taci!”, a incheiat doctorul Amin Zahra.

sursa: Facebook Amin Zahra