Pasajul rutier spre cartierul Alexandru cel Bun din Iași urmează să fie reabilitat in perioada următoare după expertiza tehnică făcută în 2019. Valoarea estimată a lucrării este de 375 de mii de lei (76 de mii de euro).

„Servicii de proiectare faza PTE-DE obiectiv RK pasaj superior Alexandru cel Bun- conform documentației de atribuire. Termenul limită în care autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări: 3 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor în anunțul de participare simplificat. Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/ candidaturilor este de 7 zile”, anunță Primăria Iași.

Pasajul Alexandru cel Bun a fost construit între 1977 și 1980, iar de atunci nu a mai fost supus vreunui proces de modernizare și reabilitare.

„Pasajul rutier Aleandru cel Bun a fost construit pe baza unui proiect tehnic întocmit de Institutul de Cercetări și Proiectări Moldova Iași în anul 1977. Pasajul a fost construit între anii 1977-1980 de Grupul de Șantiere Drumuri și Poduri Iași. Pasajul asigură circulația rutieră, pietonală și a tramvaielor dintre cartierele Alexandru cel Bun și zona centrală a municipiului Iași, pe strada Silvestru și Șoseaua Națională „, se arată în caietul de sarcini a procedurii.