Unul dintre liderii mișcării antivacciniste din România, Mihai Făgădaru, a murit vineri, 19 noiembrie, dupa o lupta grea, fiind infectat cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de fosta lui soție, actrița Ioana Picoș, pe o pagină de socializare.

„Dragi prieteni, Mihai se află în stare gravă la spital. De săptămâna trecută se simțea rău dar lucrurile s-au precipitat și acum s-a ajuns la situația de față. S-a văzut ultima oară cu mine și copiii ieri seară pe video pe whatsapp întrucât se afla în izolare. Are nevoie de rugăciuni multe. Copiii i-au spus aseară că vor vorbi cu îngerul cel bun să îl facă bine iar Mihai le-a spus că se va lupta să iasă cu bine din această încercare. Astăzi am vorbit cu el, era obosit dar lupta. Înălțați o rugăciune pentru el. Doamne ajută!”, scria fosta sotie a lui Mihai Făgădaru, Ioana Picoș in urmă cu cateva zile.

Mihai Făgădaru era cunoscut ca fiind un lider al protestelor de stradă împotriva certificatului verde. Infectat cu COVID-19, acesta ar fi ales să se trateze acasă, însă starea sa s-a agravat treptat.

Mihai Făgădaru a fost cadru medical timp de 13 ani și conducea un ONG care oferea îngrijiri medicale la domiciliu.

Acesta era divortat si avea 2 copii.