Mai mulți părinți din Municipiul Bucuresti au fost informați prin comunicate din partea unităților de invătământ pe care copiii lor le frecventează, cu privire la pericolele la care acestia se expun, jucând un joc online: ROBLOX.

Atât Poliția Română cât și psihologii atrag atenția asupra unui fenomen îngrijorător care s-a extins în timpul pandemiei. Mai mulți copii au ameninţat cu sinuciderea după ce le-au fost închise conturile jocului online, care are milioane de utilizatori in toata lumea.

Potrivit Poliției Romane, un astfel de caz s-a înregistrat și în țara noastră, în luna octombrie 2021. În urma unei informări din partea partenerilor din străinătate care controlează Roblox, autoritățile au descoperit că într-unul din jocurile de pe această platormă sunt înregistraţi foarte mulţi minori români, majoritatea din Municipiul Bucureşti.

Părinții au primit recomandarea să-i supravegheze pe copii mai atent și să țină legătura cu profesorii.

”Ori eşti bun ori eşti eliminat. În astfel de jocuri nu ai posibilitatea să revii, să joci mai bine, să arăţi că ai performanţă, să te antrenezi şi, la un moment dat, să fii câştigător. Trebuie de la început să ai o anumită performanţă ca să rămâi în joc. Participarea şi performanţa le conferă sentimentul de apartenenţă şi prestigiu. Iar câd un joc îi elimină, ei pot percepe ca o pedeapsă şi ca o umilire iar reacţia este de furie şi de renunţare generală de a face altceva, pentru că asta se întâmplă, copiii refuză alte activităţi, atunci când sunt foarte nemulţumiţi la joc, şi mulţi părinţi au sesizat o oarecare iritabilitate şi o nervozitate excesivă a copiilor în urma petrecerii unui timp îndelungat în cadrul acestor jocuri”, a explicat psihologul Keren Rosner, pentru News.ro