Astăzi, 14 octombrie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați prin Apel Unic de Urgență 112, de către o femeie despre faptul că soțul său o amenință cu acte de violență.

Pe fundal, polițiștii care au preluat apelul, au auzit când bărbatul a amenințat-o pe femeie că o va înjunghia cu un cuțit dacă oamenii legii ajung la ușa lor.

Imediat după sesizare, s-a constituit echipa de intervenție formată din polițiști în civil ai Secției nr. 3 Poliție Iași, un negociator și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Polițiștilor de la Secția nr. 3 Poliție, bărbatul le era cunoscut. Când consumă alcool, devine violent cu soția. Informațiile deținute de aceștia au fost utile pe parcursul intervenției.

În urma negocierii tactice purtate de negociator cu bărbatul, acesta a descuiat ușa, fiind preluat imediat de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și condus la sediul Secției nr. 3 Poliție Iași, în vederea continuării verificărilor și luării măsurilor legale.

Femeia este în siguranță, datorită profesionalismului și promptitudinii cu care au intervenit polițiștii ieșeni.

De precizat este faptul că, la data de 27 aprilie a.c., în urma unui apel de violență în familie făcut de soția sa, pe numele bărbatului a fost emis ordin de protecție provizoriu. Aceasta a declarat că nu dorește să depună plângere penală pentru lovire împotriva soțului.