Medicul Mihai Craiu, de la Institutul Naţional „Alessandrescu-Rusescu”, a lansat un apel către pacienții cu test Covid pozitiv care incearcă să se trateze singuri acasă, după reţete „faimoase” care tot circulă in mediul online și îi îndeamnă să consulte înainte un specialist .

“Acum când au crescut impresionant de mult pacientii ce au o boală acută (COVID-19 și altele) există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitațile sale ies la suprafață. Toate masurile nepotrivite se decontează acum. Va rog din suflet nu vă mai tratați, singuri, acasă, după retete “faimoase” care circulă pe net “.

Medicul a transmis că acele scheme de tratament care circulă pe internet sunt extrem de riscante si pot cauza decesul:

“Combinația posibil MORTALĂ o iau acum mii de oameni în România, deseori fără nici un consult medical. Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual și hidroxiclorochină. Puteti să muriți din cauza acestui tratament dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical.”

Medicul Mihai Craiu spune că protocoalele medicale sunt clare:

1. Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina.

2. Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială…

3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase…

Nu vă mai automedicați, căci există riscuri mortale!!!!”, a incheiat medicul Mihai Craiu, intr-o postare pe Facebook.