Un copil aflat în plasament maternal la o familie din comuna Dodeşti a fost găsit spânzurat miercuri în grajdul locuinţei, au transmis reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui.

Conform informaţiilor furnizate de autorităţi, copilul nu ar fi avut niciun motiv pentru gestul său. Copilul se afla în plasament la familia respectivă de la vârsta de 4 ani, era un copil cuminte şi învăţa bine la şcoală şi era iubit de familie.

‘Ambulanţa din Bârlad a intervenit în această după-amiază în localitatea Dodeşti pentru un băiat în vârstă de 13 ani victimă a unei posibile tentative de suicid prin spânzurare. Din nefericire, medicul din echipaj a declarat decesul acesteia deoarece semnele ireversibile ale morţii erau deja instalate. (…) Copilul plecase din casă de la ora 11.00 şi a fost găsit spânzurat în grajdul locuinţei în jurul orelor 15.00’, a precizat dr. Daniel Ungureanu, din cadrul SAJ Vaslui.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, a declarat, pentru AGERPRES, că poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, în cauză fiind efectuate cercetări pentru ucidere din culpă.