Inițiativă inedită a unui consilier local ieșean, care a decis să achiziționeze din propriul salariu mai multe perechi de cizme de cauciuc după ce a observat că în cartierul în care locuiește, sunt câteva persoane nevoite să înoate la propriu prin noroi și își iau papuci de schimb atunci când pleacă spre oraș, pentru a nu ajunge pline de noroi la muncă sau școală.

“Referitor la cizmele noi si încălțările vechi din poze…Undeva pe o stradă de pământ există aceste încălțări ascunse bine de ochii lumii. Ele servesc ca schimb pentru câteva persoane care locuiesc undeva mai la deal.

Când pleacă sau vin acasă ei își schimbă încălțările pentru a-și păstra pantofii curați. Eu, știind povestea lor, am hotărât să le fac cadou câteva cizme din salariul meu de consilier local: 1095 lei pentru ianuarie. Trei perechi de cizme nu e un capăt de țară pentru mine, dar probabil e ceva important pentru ei. Le-am ascuns acolo, alături de papucii vechi. Dumnezeu va avea grijă să ajungă la cine are nevoie”, a declarat consilierul local Iulian Hușanu.