Un bebeluş în vârstă de doar două luni, infectat cu COVID 19, din judetul Suceava, a fost transferat ieri la Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

“În acest moment, în zona ATI COVID nu avem niciun pacient internat, dar s-a dat avizul pentru trasferul unui bebeluş de două luni, cu o formă moderată spre severă de COVID 19, a declarat ieri Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

“Precizam ca pacientul pozitiv Covid , in vârsta de 2 luni , transferat de la Suceava nu are secventiere Omicron pentru ca nu exista istoric de contact sau călătorie străinătate”, a spus managerul Alina Belu.

Potrivit unor declaraţiilor ale medicilor de la Suceava, un bebelus si mama acestuia sunt infectati cu tulpina Omnicron, cei doi revenind în ţară din Marea Britanie, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

“Pacientul pozitiv Omicron internat la Suceava nu a fost transferat către noi . Am fost informați ca au avut un pacient pozitiv la Omicron dar care nu a necesitat transfer către spitalul nostru, fiind deja externat”, a incheiat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.