Cazul dificil al unui bărbat fără adăpost a înduioșat o femeie ce locuiește într-un bloc de pe strada Pantelimon Halipa. Femeia îl vedea în fiecare zi sub geamul ei cum se chinuie să supraviețuiască și intrând în vorbă cu el, a aflat că nu are unde locui dar și că este grav bolnav. Femeia a luat legătura cu Marius Grațian Benchea, șeful Seviciului Voluntar de Ambulanță pentru a cere ajutor. Acesta nu a stat pe gânduri astfel încât a mobilizat imediat o echipă formată din membri ai Patrulei Sanitare, Serviciului Voluntar de Ambulanță Poliția Locală și ai Direcției de Asistență Socială Iași, care a identificat bărbatul, ulterior fiind internat în cadrul unui adăpost de pe raza municipiului Iași.

“Bărbatul adult, persoană fără adăpost, identificat pe rază Municipiului Iași în zona LIDL Galata, având ciroza hepatică de origine alcoolică este originar din comuna Costuleni, județul Iași, a fost transportat de un echipaj de prim ajutor premedical al Serviciului Voluntar de Ambulanță la Centrul de Reintegrare Socială C.A. Rosetti pentru a se luă măsurile de protecție socială care se impun în acest caz”, a declarat Marius Grațian Benchea, șeful Serviciului Voluntar de Ambulanță, pentru 24iasi.

Din nefericire, cazul acesta, deși grav, nu este deloc unul izolat. Cetățenii sunt sfătuiți să apeleze la autorități ori de câte ori observă aceste situații, mai ales odată cu intrarea în anotimpul rece când cei fără adăpost, majoritatea bolnavi, sunt cei mai expuși riscului de complicații si chiar deces prin hipotermie.