Chiar dacă era Revelionul, medicii de la Spitalul “Dr. C. I. Parhon” nu au avut liniște până nu au oferit o șansă la viață pentru doi pacienți care aveau nevoie de rinichi. Unul dintre ei are o poveste de viață foarte interesantă.

Liviu Nițicoi, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Iași, s-a trezit depedent de dializă după ce a avut o durere cumplită de cap și a ajuns la UPU.

“Într-o zi mă durea capul foarte tare și nu știam de ce. Am sunat la Salvare. A venit salvarea și m-a dus la Spitalul de Neurochirurgie. Mi-au făcut RMN, investigații și au văzut că nu am nimic. Mi-au făcut analize și au văzut creatinină că era foarte mare”, povestește Liviu.

Bărbatul spune că medicii l-au trimis atunci de urgență la Spitalul “Dr. C. I. Parhon”, devenind astfel dependent de dializă. Povestea este, însă, impresionantă căci bărbatul și-a salvat fetița în vârstă de numai un an care, în urmă cu 16 ani a avut nevoie de un transplant de ficat. Micuța suferea atunci de o boală grea, care îi punea viața în pericol iar dezvoltarea fizică avusese de suferit. Iată că, după atâția ani, cel care a salvat-o atunci a avut nevoie, la rândul său, de un donator iar minunea pe care o aștepta cu nerăbdare s-a petrecut în noaptea dintre ani.

“În urmă cu 16 ani am fost și eu donator, am donat copilului meu o bucățică de ficat iar acum Dumnezeu m-a ajutat să pot face și eu transplant. I-am donat ficat fetiței mele când ea avea un an iar acum are 17 ani. Fetița s-a născut cu atrezie de cai biliare, nu îi funcționa bine ficatul. Am fost cu ea la Spitalul Fundeni, trebuia să crească-era foarte mică iar la 1 an și două luni s-a făcut transplantul, eu fiind compatibil cu fetița. Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să am nevoie de transplant. Pe vremea când am făcut acel transplant (n.r. pentru fetița pacientului), eram perfect sănătos”, a declarat Liviu.

Vizibil emoționat, Liviu a declarat că își dorește foarte mult să se bucure de un concediu alături de familie dar vrea să poată munci din nou pentru a-și întreține copilașii.

“Dacă îmi revin suficient cât să pot munci, îmi doresc să revin la muncă, acum sunt pensionat pe caz de boală”, a încheiat Liviu.