Un bărbat angajat al Secției Drumuri Naționale (SDN) a fost găsit mort chiar în sediul instituției. În vârstă de 57 de ani, Dumitru Ichim ar fi lucrat non stop în ziua de joi la deszăpezirea drumului spre Crasnaleuca, acolo unde salvatorii se luptau să ajungă la femeia care a născut acasă, ghidata prin videocall.

“Colectivul DRDP Iași a aflat cu tristețe despre decesul colegului Dumitru Ichim (57 ani), deservent utilaj în cadrul Secției Drumuri Naționale Botoșani.

Aflat în perioada de repaus după activitatea de deszăpezire desfășurată pe fondul atenționărilor „Cod roșu” de vreme severă, acesta a fost găsit fără suflare de către colegi în dimineața zilei de astăzi, 07 aprilie, în spațiul de odihnă destinat lucrătorilor amenajat la Districtul Săveni. În ceea ce privește cauzele și circumstanțele decesului, acestea sunt analizate de către organele de anchetă, singurele abilitate să facă precizări în acest caz.

Dumitru Ichim era angajat de 33 de ani în cadrul SDN Botoșani, timp în care a desfășurat activități specifice întreținerii drumurilor naționale.

Pe această cale, DRDP Iași își exprimă regretul la trecerea sa în neființă și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Drum lin spre ceruri, drag coleg!”, au transmis cei de la DRDP IS.

Stresul și mai ales oboseala acumulate cu acest caz par să își fi spus cuvântul. Bărbatul a dorit să participe ulterior și la lucrările de deszăpezire ale drumurilor din zona Săveni. Din câte se pare, însă, inima i-a cedat. 

”Era un om extraordinar și foarte dedicat muncii și oamenilor. A muncit până la epuizare. A tras tare la cazul cu copilul născut acasă, să reușim să îl aducem în grija cadrelor medicale. A muncit și peste noapte și la un moment dat a spus că se simte obosit și a mers în bază, la Săveni, să se odihnească. A fost găsit dimineață, fără suflare”, a spus un apropiat al acestuia.

detalii aici: