Scene şocante la liceu din oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani. Un elev in vârstă de 17 ani a ajuns la spital cu arsuri grave pe 20 % din suprafaţa corporală, după ce s-ar fi jucat cu o substanţă inflamabilă şi cu o brichetă in timpul orelor de curs. Colegii acestuia spun că au încercat să-i ia bricheta din mână, însă băiatul susţine că, de fapt, colegii lui i-ar fi dat foc. 

Copilul a fost preluat de o ambulanţă direct de la şcoală cu arsuri grave pe faţă şi zona toracelui. După ce a fost stabilizat, a fost transferat la Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” din Iaşi.

“Băiatul în vârstă de 17 ani este internat în prezent în Unitatea Funcțională Arsi. Are o arsură prin flacăra la nivelul feței, la nivelul regiunii cervicale anterioare, torace și la nivelul membrelor superioare, parcelat, aproximativ 20% suprafața corporală. Declarativ, agresiune fizică. A fost internat, în prima fază, la ATI, a fost stabilizat și s-a inițiat terapia specifică. Având în vedere starea evolutivă favorabilă a fost transferat în Unitatea de Arsi pentru a se continuă terapia specifică. Arsura poate avea întotdeauna o evoluție imprevizibilă, sperăm totuși că acest caz să evolueze favorabil. Nu sunt arsuri de cai aeriene și vom trage concluzii după cele câteva zile de terapie. Se intervine deja chirurgical seriat pentru a îndepărta zonele de necroză și posibil că ulterior va fi nevoie de grefe pe zonele respective”, a transmis Dr. Solange Tamara Roșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Băiatul era cunoscut ca având probleme comportamentale, fiind elev cu nevoi educaționale speciale.

Polițiștii botoșăneni au declanșat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat în sala de clasă.