Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, în cooperare cu un ofiţer Frontex din cadrul Biroului Focal Albiţa, au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Honda care figura în bazele de date ca fiind furat din Germania.

În data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 11.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 51 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism marca Honda, an de fabricație 2005, neînmatriculat.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, poliţiştii de frontieră din cadrul punctului, în cooperare cu un poliţist din cadrul compartimentului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi şi cu un ofiţer Frontex din cadrul Biroului Focal Albiţa, au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiindbun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză din Polonia, achitând suma de 1.300 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt,iar autoturismul, în valoare de 7.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

By admin