Poliţiştii de frontieră din cadul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit în cadrul unei acţiuni şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism de lux, care figura în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie de două zile.

În data de 22 aprilie a.c., pentru valorificarea unor date şi informaţii deţinute la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, poliţişti de frontieră din cadrul compartimentului Sprijin Operativ al serviciului au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autovehicule furate.
În cadrul acţiunii desfăşurate, în jurul orei 19.00, colegii noştri au identificat în trafic, pe raza municipiului Iaşi şi oprit pentru verificări un autoturism marca Mercedes, an fabricaţie 2016, condus de un cetăţean român în vârstă de 43 de ani.
Autoturismul şi şoferul au fost conduşi la sediul serviciului teritorial pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea situaţiei de fapt. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie, semnalare emisă la data de 20.04.2022.
Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul marca Mercedes de la un cetăţean român din Bacău, dând la schimb autoturismul propriu şi o diferenţă de sumă, constând în 5.000 euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 110.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.