Un adolescent a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Iași după ce s-a electrocutat. Din nefericire, acesta a suferit arsuri importante pe o suprafață mare a corpului dar și fracturi în urma căderii de la înălțime. Se pare că adolescentul s-a urcat pe un vagon de tren, ceea ce a dus la această nenorocire.

“Pacient în vârstă de 16 ani, transferat de la Spitalul Județean Brăila, cu diagnosticul de electrocutie. Arsura prin arc electric a fost evaluată ca fiind pe aproximativ 55% suprafața cutanată, pre arsură cai aeriene inferioare, politraumatism prin cădere de la înălțime, fractură os frontal, hemosinus, hemoragie intracerebrală. Intubat, ventilat mecanic”, a declarat Dr. Sidonia Susanu.

Pacientul a ajuns în jurul orei 6 dimineața la Iași iar specialiștii de la Spitalul de Copii au acționat imediat, având în vederea gravitatea leziunilor.

“Imediat de la internare s-a asigurat suportul funcțiilor vitale, reechilibrare hidroelectrolitică, tratament chirurgical de excizie parțială a escarelor combustionale, pansamemt cu presiune negativă, plasmafereză”, a declarat Dr. Sidonia Susanu, șeful Secției de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, Unitatea Funcțională de Arsi din cadrul Spitalului “Sf. Maria” din Iași.

Potrivit medicilor, prognosticul este unul rezervat.