Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean ucrainean, care a fost depistat, în trafic, conducând un autoturism care nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În ziua de 25 februarie a.c, în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un cetățean ucrainean, în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism, cu număr de înmatriculare specific Germaniei.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la starea de înmatriculare a autovehiculului în cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România, autoturismul având drept de circulaţie doar pe teritoriul Germaniei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.